Crystal derma Antisolar DD krem i Olive energy krem - recenzija


Dragi moji nega kože je veoma bitna tokom cele godine. Nepovoljan uticaj različitih faktora počev od ishrane i samog stanja organizma, pa do uticaja spoljašnje sredine kao što su vetar, hladnoća ili UV zraci, može ostaviti trajne posledice na našu kožu. Zbog toga potrebno je kako tokom leta tako i još više kada dodje hladnije vreme adekvatno negovati kožu.

Danas vam u saradnji sa kompanijom Crystal Derma predstavljam dva proizvoda za negu kože. U pitanju je Antisolar DD krema i Olive energy krema.  Antisolar DD krema je krema za lice, dok je Olive energy krema univerzalna krema za lice i telo. 

Crystal Derma d.o.o. je osnovana početkom 2006. godine u Beogradu i bavi se proizvodnjom kvalitetnih dermokozmetičkih i kozmetičkih preparata u skladu sa nacionalnim i evropskim propisima.

Osnivač i vlasnik preduzeća je Suzana Koprivica-Lujić, diplomirani farmaceut, specijalista farmaceutske tehnologije.
Osnovni principi Crystal Derme su:
  • proizvodnja kvalitetnih, bezbednih i efikasnih kozmetičkih i dermatokozmetičkih preparata ispitanih u akreditovanim domaćim i stranim laboratorijama
  • korišćenje proverenih i kvalitetnih sirovina poznatih svetskih proizvođača
  • dnevna proizvodnja manjih količina koje prate dinamiku tržišta
  • stručno usavršavanje kadra
  • pružanje stručnih informacija o proizvodima
  • praćenje najnovijih svetskih dostignuća i trendova u oblasti farmaceutske i kozmetičke industrije i poštovanje važeće evropske regulative
  • konstantano održavanje i unapređenje kvaliteta
Svi proizvodi su napravljeni u vlastitoj razvojnoj laboratoriji čiji tim čine specijalista farmaceutske tehnologije i kozmetologije u saradnji sa dermatolozima, čime su objedinjena sva stručna znanja za dobrobit kože.


Antisolar DD krem dolazi u beloj kartonskoj kutiji u kojoj se nalazi predivno dizajnirana ambalaža od tvrde plastike od 30 ml. Na vrhu je pumpica za doziranje.

Reč proizvodjača:
Atisolar DD (Daily Defense) krem SPF 20 je dnevni, tonirani krem koji objedinjuje anti-age efekat, hidrataciju i širokospektralnu zaštitu od UV zračenja. Pogodan je za sve tipove kože. Optimalna hidratacija kože je postignuta posebnom formulacijom i dodatkom ektoina. Ektoin štiti ćelije kože od nepovoljnih uticaja spoljašnje sredine i dugotrajno povećava hidrataciju i elastičnost kože. Proizvod je bez parabena i bez mirisa.

Zbog potrvđene zaštite od UVA i UVB zračenja preporučuje se pacijentima na teraiji fotosenzitivnim lekovima (izotretinoin, hidrohinon, tetraciklini...), kao i nakon određenih kozmetičkih i dermatoloških proceduta (laserski i hemijski piling). UVA zraci su prisutni tokom cele godine i osnovni su uzrok prevremenog starenja kože, zbog čega se Antisolar DD krem preporučuje za zaštitu fotoeksponiranih regija, tokom cele godine.

Posebno se preporučuje osobama svetlije puti i osobama sklonim nastajanju pega i drugih pigmentacija pod uticajem sunca.




Moji utisci:
Crystal derma Antisolar DD krem testirala sam nedelju dana i za to vreme se pokazala odlično. Krema je svilenkaste, lako razmazive teksture i blago je tonirana. Prijatnog je mirisa i ne masti kožu. Odlično izjednačava ten i hidrira kožu. Koža lica je brzo upija a dovoljno je istisnuti malu količinu iz pumpice. 

Primetila sam da mi se dosta poboljšalo stanje kože od kad sam počela sa upotrebom kreme. Imam mešovitu kožu sa T-zonom koja povremeno prosija, a obrazi budu dosta dehidrirani i suvi. Korišćenjem ove kremice vratila mi se vlažnost kože i nakon par dana koža deluje mekano na dodir, osveženo i odmorno a ujedno štiti od UV zraka. Krema se nanosi na lice, vrat i dekolte najbolje neposredno pre izlaganja suncu..

Obzirom na to da imam pege na licu koje su mi ostale od porodjaja nadam se da će i tu imati efekta, ali o tome vam pišem naknadno. Može se koristiti samostalno ili kao podloga za šminku.

Proizvodjač nema preporučenu cenu, pa cena proizvoda varira od prodajnog mesta, apoteke i kreće se oko 700 dinara. Odličan proizvod za veoma pristupačnu cenu. Zaista imate sve preporuke da probate Crystal derma Antisolar DD krem.



Olive energy krem dolazi nam u beloj okrugloj plastičnoj ambalaži od 125 ml. Ima gelasto-vodenastu teksturu bele boje. Prijatnog je mirisa i koža je lepo upija.

Reč proizvodjača:
Olive energy cream sadrži maslinovo ulje, ši buter, vitamin E. Intenzivno hidrantna, energetska i revitalizirajuća krema koja daje koži blistav i svež izgled za svakodnevnu negu kože lica, ruku i tela. Olive energy cream je bogat antiokidansima, hrani kožu i omekšava je. Bez parabena i bez parafina, lagana, brzo upijajuća krema koja ne masti kožu. Pogodna i  za osetljivu kožu.


Moji utisci:
Olive energy krem je odlična višenamenska krema za celu kožu. Veoma je lagana i pogodna je za celu porodicu zbog svojih hranljivih sastojaka. Koristim je za negu ruku, tela nakon tuširanja. Posebno me je oduševilo dejstvo kreme nakon depilacije jer umiri i izhidrira kožu i nemam crvenih tačkica po koži kao inače. Dakle, može se reći i da ima antiupalno dejstvo.

Dok sam pisala ovu recenziju suprug je želeo da posebno naglasim da je pogodna i za muškarce i da mu se veoma dopala jer ima veoma suvu kožu lica i ruku. Pošto je svi koristimo vrlo brzo ću morati da nabavim još jedno pakovanje. Još jedan veoma koristan proizvod, koji vam takodje preporučujem da obavezno isprobate. Cena Olive energy kreme je oko 400 din u zavisnosti od prodajnog mesta.


Iskreno ne susrećem se prvi put sa proizvodima kompanije Crystal Derma. Probala sam pre par godina po preporuci njihov Neven krem sa pantenolom i alojom koji mi je regenerisao i umirio kožu nakon sunčanja i od tada ove proizvode svrstavam medju omiljene. Na slici ispod takodje možete videti uzorke za neke od proizvoda.


Za sve nedoumice možete svratiti na  Cryistal Derma Facebook stranicu ili posetiti njihov sajt crystalderma.rs .

Ako još uvek razmišljate koje preparate da koristite za kožu onda je širok asortiman proizvoda koje nudi kompanija Crystal Derma pravi izbor za vas. Svi proizvodi su na najvećoj lestvici kvaliteta i delotvornosti.

Da li ste probali Crystal derma Antisolar DD krem i Olive energy krem?
Možda ste probali neki drugi proizvod ovog brenda?
Kakvi su vaši utisci?





2 коментара:

Search this blog

Featured

Ovaj blog je umetnički izraz autora i služi samo u svrhu razmene mišljenja i iskustva. Омогућава Blogger.